2017-09-19 14:21Pressmeddelande

Fem snabba tips för en lyckad konsultintervju – del 2

null

Nu följer vi upp några utav våra mest populära tips i en fördjupningsserie där vi börjar med fem nya insikter för en lyckad konsultintervju. Det är lätt att man väljer sin egen avbild eller går på första intrycket istället för att tänka på vad teamet har störst behov av.

1. Du har två öron och en mun vilket betyder att du ska lyssna dubbelt så mycket som du talar under intervjun. Kandidaten ska vara huvudpersonen i mötet.

2. Använd intervjutiden till att presentera utmaningar ni står inför och få kandidaten att beskriva hur denne skulle hantera dessa. Be om lösningar, alternativ och få personen att förklara hur den tänker. Det här ger en bra inblick i hur kandidaten resonerar, hanterar och löser problem.

3. Ofta anlitar man en konsult för att denne sitter på expertkompetens. Be kandidaten att i förväg sätta ihop en presentation om hur den löst ett liknande problem eller utmaning. Låt kandidaten få hålla presentationen på intervjun. I presentationen kommer du samtidigt att märka vad kandidaten tycker är viktigast för att lösa problem. Du får en känsla för hur personen förberett sig och hur bra personen är på att förklara saker.

4. Var gärna två som träffar kandidaten även om det kan kännas mer tidseffektivt att göra det ensam. Fördelen med att vara två är att ni får dubbelt så många intryck. En av er kan ha en mer passiv roll för att anteckna och analysera. Prata ihop er innan intervjun så att rollfördelningen är tydlig.

5. Ställ frågor som har öppna svar. Gör det inte för enkelt med bara ja och nej frågor. Ställ utvecklande frågor som t.ex. Hur tänkte du då? Vad hände då? Hur kände du i den situationen? Vad blev resultatet? Ge ett exempel, utveckla gärna ditt svar osv.

Glöm inte att informera kandidaten om nästa steg. Säg att ni träffat flera intressanta kandidater och att denne är en av dem.

Tveka inte att höra av dig vid funderingar och lycka till! 

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp.

Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. 

KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Om KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson