2019-05-24 09:20Pressmeddelande

5 snabba tips för att skriva ett bra CV

null

Vi har tidigare publicerat en serie utav tips och nu kör vi en repris där vi går igenom de mest populära och uppskattade tipsen. Först ut, fem snabba tips för att skriva ett bra CV.

Tänk på att ett CV är ett säljbrev, eller som en broschyr som ska sälja din viktigaste produkt, nämligen dig själv! Utgå hela tiden från vad du tror att mottagaren är intresserad av att veta om dig. För beställaren är CV´t ett beslutsunderlag som avgör vem eller vilka man ska kalla till intervju. 

1. Skriv en kort summering först i CV´t som beskriver din inriktning, erfarenheter och inom vilka områden du vill jobba inom.

2. Ha tydliga rubriker som gör CV´t överskådligt som t.ex.: summering, personliga data, kontaktuppgifter, utbildningar/kurser/certifieringar, specialiteter, kompetensområden, genomförda uppdrag/anställningar, språkkunskaper, osv.

3. Arbeta mycket med texterna avseende uppdragsbeskrivningarna. Här beskriver du din roll / insats i uppdraget, omfattning, när uppdraget utfördes, vilken bransch som företaget verkar i samt teknisk miljö om det är relevant. – tillsammans med summeringen är detta det viktigaste för där fattas beslutet!

4. Den personliga beskrivningen ska ge läsaren en översiktlig bild av dig som individ, dina intressen eller annan intressant information som ska spegla människan bakom CV´t.

5. Naturligtvis, håll dig till sanningen - ljug eller överdriv aldrig!


Vill du ha ytterligare tips kring hur man kan utforma ett bra CV, tveka inte att kontakta oss.


Lycka till!

 

Länk till hemsida

www.keyman.se


Om KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson