2017-12-21 10:27Nyheter

KeyMan önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

null

Året lider mot sitt slut men vilket år det har varit! Digitaliseringen och nya tekniker som IoT förändrar vår värld. Efterfrågan på kompetens har inte varit så stor sedan millennieskiftet. Här blickar vi tillbaka mot några av de bästa stunderna under 2017 men även vad vi har att se fram emot 2018. 

Hetaste konsultrollerna 2017

Efterfrågan på utvecklare har varit fortsatt hög. De områden som sticker ut i antalet förfrågningar är arkitekter av olika slag samt GDPR-konsulter. Vidare så är även interimschefer en roll där efterfrågan har ökat markant.

Prisutvecklingen under 2017

Den stora efterfrågan på konsulter har gjort att priserna har stigit med ca. 10% under året. Vissa roller har stigit mer än andra när det är tillgång och efterfrågan som gäller.

KeyMan 2017

För oss har det varit ett fantastiskt år! Vi har fått förtroendet att hjälpa både nya och gamla kunder med specialister inom många områden vilket har gjort att vi ökat omsättningen med 20%. Flera namnstarka företag och organisationer har valt oss som ramavtalsleverantör under året vilket vi är glada och tacksamma över. Vår satsning på interimschefer inom IT har slagit alla förväntningar.

Nu i december lanserade vi även ett stöd för IT-chefer som heter CIO-panelen. I den tjänsten erbjuder vi IT-chefer att under halvdag få tillgång till en helt egen panel som består av några utav Sveriges mest erfarna CIO´er.

Att se fram emot 2018

Utifrån det vi upplever kommer 2018 att fortsätta som 2017 slutade. Vi är bara i början av en ny revolution där digitaliseringen påverkar oss alla. Artificiell intelligens har kommit så långt att det börjar bli tillgängligt för alla företag med möjligheten att effektivisera processer med tusentals procent.

Vi vill ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till alla kunder, duktiga konsulter och fantastiska medarbetare som har gjort detta till den fantastiska resa som det varit. TACK!

Från oss alla till er alla önskar vi en riktigt God Jul och Gott Nytt År!


Om KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson