2018-12-19 15:11Nyheter

God jul och Gott nytt år önskar KeyMan

null

Julen närmar sig och det börjar bli dags att sammanfatta året 2018. Vilket år det har varit för IT-branschen, digitaliseringen fortsätter sin framfart och artificiell intelligens har mer eller mindre mognat inom flertalet områden. Nedan blickar vi tillbaka till året som gått och ser fram emot vad 2019 har att erbjuda.

Hetaste konsultrollerna 2018
Det har generellt varit stor efterfrågan på utvecklare och testare under hela året. GDPR-konsulterna hade en topp i våras men nu har efterfrågan sjunkit rejält. Under hösten har vi märkt en ökad efterfrågan på projektledare och arkitekter av olika slag.

Prisutvecklingen 2018
Priserna har ökat under 2018 men inte i den utsträckning man skulle kunna tro med den stora efterfrågan som varit. Även om digitalisering har blivit ett slitet ord så genererar det många konsulttimmar inom allt från verksamhetsutveckling till programmering, test och förvaltning.

KeyMan 2018
KeyMan har haft ett fantastiskt 2018! Vi har fått förtroende att bli ramavtalsleverantör till flera nya kunder, framför allt har offentlig sektor växt sig starkare under året. I de kundundersökningar vi genomfört så ökar kundnöjdheten ytterligare hos våra kunder. Omsättningen ökade med 47% till över 320 MSEK. En av de större händelserna under året var att vi tillsammans med kunder, konsulter och samarbetspartners firade vårt 20-års jubileum med en riktigt fest.

Att se fram emot 2019
Vi ser en relativt stor ökning av att offentlig sektor upphandlar konsultmäklartjänster för att på så sätt säkerställa tillgången på konsulter. Konsolideringen på marknaden kommer också hålla i sig. Vår analys är att den stora efterfrågan på konsulter håller i sig men kommer att förändras då IT förändras. Molnet och AI kommer rita om kartan. Utvecklingen går snabbare än någonsin nu så det ska bli riktigt spännande att följa med denna resa in i 2019.

Årets donation
För de allra flesta är julen en högtid som är dedikerad till nära och kära. Tyvärr är det fortfarande alldeles för många som förknippar tiden under jul och nyår med ångest och ensamhet. Därför har vi år valt att skänka pengar till Vid din sida, en organisation som hjälper äldre hemlösa pensionärer med mat, rena kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

Vi vill tacka alla kunder, duktiga konsulter, samarbetspartners och medarbetare för ett fantastiskt år!

Från oss alla till er alla en riktigt God jul och Gott nytt år!


Om KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson