2021-03-25 09:34Bloggpost

Undvik detta misstag när du ska hyra en konsult

Att anlita ”fel” konsult för ett uppdrag kan bli både en tråkig och kostsam historia. Ofta händer det i brådskande situationer när man snabbt behöver tillsätta en position.

Anledningen till att det blir fel beror givetvis på många olika faktorer men den absolut vanligaste orsaken är att man inte är tillräckligt tydlig i uppdragsbeskrivningen och kravspecifikation. Om man inte tydligt specificerar vad rollen kräver kan det tyvärr lätt bli fel och det blir betydligt svårare att hitta rätt person för uppdraget.

Vill man lära sig mer om detta så kan man ta del av vårt tidigare webbinarium om ämnet via länken längst ner i artikeln.

För att undvika eventuella problem så bör man ställa sig frågorna vad man vill få ut av konsulten och vilket resultat man vill uppnå:

- Vilka kompetenser behöver konsulten ha?

- Vilka mjuka egenskaper behöver konsulten besitta för att kunna utföra uppdraget på bästa sätt?

- Vilka erfarenheter och tidigare resultat ska konsulten kunna visa upp?

- Behöver det vara en senior konsult eller räcker det med en junior för det aktuella uppdraget?

- Vilka sociala egenskaper ska konsulten besitta för att passa in i organisationen/teamet?

Gör en prioritering av dessa punkter från kritiska punkter (skallkrav) till andra punkter som ni kan ha överseende med (börkrav/övriga krav).

Tveka inte att kontakta oss för ytterligare tips och lycka till med er nästa tillsättning!

Om KeyMan
www.keyman.se

Webbinarium - Ta fram en bra kravprofil och säljande uppdragsannons
Till webbinariumOm KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson