2020-10-02 07:09Bloggpost

Tips när du söker nästa konsultuppdrag

Det är speciella tider nu och förhållandevis hård konkurrens om konsultuppdragen. Här kommer därför några tips kring vad du bör tänka på när du söker nästa konsultuppdrag.

1. Se till att uppdatera och hålla din konsultprofil så konkurrenskraftig som möjligt. Konkurrensen bland de uppdrag som finns tillgängliga är hård för närvarande och det är viktigt att tydligt framhäva sina styrkor och erfarenheter inom sitt kompetensområde.  

2. Var proaktiv! Ta kontakt och boka möte med potentiella uppdragsförmedlare för att de på förhand ska få en bild av dig både som konsult och person. Då kan de snabbt matcha dig med tillgängliga och kommande uppdrag.

3. Läs igenom uppdragsspecifikationen noggrant och se till att du uppfyller alla ”Skallkrav” för uppdraget. Utvärdera även om du genuint är intresserad av uppdraget och tycker att det verkar spännande. Detta kommer med stor sannolikhet att märkas senare i intervjuprocessen.   

4. Förbered dig till konsultintervjun på bästa möjliga sätt och se till att vara påläst kring uppdraget. Det är tydligt om kandidaten har läst på och förstått innebörden av uppdraget. Förbered dig även på att berätta ingående om de projekt som du har arbetet med tidigare och din roll i projekten.

Lycka till när du söker nästa konsultuppdrag!

Se våra aktuella uppdrag här
Aktuella uppdragOm KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson