2020-12-09 08:47Bloggpost

Fem snabba tips inför nästa webbintervju

Av naturliga skäl sker i princip alla konsultintervjuer via länk i nuläget. Det innebär nya utmaningar både för den som intervjuar och den som blir intervjuad. Sedan mars har vi genomfört många videointervjuer och vill dela med oss av våra bästa tips på förberedelser.

1. Se webbintervjun som ett vanligt möte vad gäller förberedelser. Det här mötet ersätter en ”vanlig” fysisk intervju på alla sätt. Det är viktigt att du har läst på uppdraget och förberett dig på att beskriva tidigare projekt och roller som liknar uppdraget du söker till.

2. Tänk på vart du sitter under intervjun och försök att sitta ostörd. Försök att undvika mörka utrymmen, restauranger/caféer, husdjur, barn etc. så att intervjun flyter på så bra som möjligt.

3. Testa tekniken innan så att du har koll på att mikrofon, ljud och bild fungerar som det ska.

4. Se till att avsätta tid efter intervjun för att diskutera eventuella frågeställningar.

5. Sist men inte minst, glöm inte det digitala handslaget. Det småprat du inleder med för att skapa en positiv känsla påverkar det första intrycket.

Lycka till på din nästa webbintervju!

För mer information om aktuella uppdrag
Aktuella uppdragOm KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson