2020-08-31 11:30Bloggpost

Fem snabba tips för en lyckad konsultaffär i höst

Efter en sommar som kanske inte varit sig lik för många på grund av pandemin så har nu de flesta kommit tillbaka från semestern med ny energi inför hösten.

Under pandemin så har de geografiska gränserna i mångt och mycket suddats ut. Då de flesta jobbar på distans så spelar det inte längre lika stor roll vart uppdragsgivaren befinner sig eller vart konsulten bor vilket kan gynna båda parterna i höst. 

Vi kickar igång med fem snabba tips för en lyckad konsultaffär i höst:

  1. Ha framförhållning! Det maximerar urvalet och ger dig gott om tid att fatta rätt beslut.

  2. Konkurrensutsätt leverantörerna. Fråga minst tre leverantörer för att få ett bredare beslutsunderlag samt möjlighet att få ett bättre pris.

  3. Var noggrann med hur du formulerar din förfrågan - Som man frågar får man svar.

  4. Se till att uppdraget ser attraktivt och spännande ut för då blir det lättare att locka fler till att söka uppdraget och prisdiskussionen blir lättare.

  5. Ställ relevanta krav på konsulten i din förfrågan. Ju fler krav du ställer på konsulten desto bättre urval men räkna med att priset blir högre desto längre kravlistan blir.

Tveka inte att kontakta oss för mer tips och lycka till med er nästa konsultaffär!

För mer information

www.keyman.se

Till vårt nyhetsrum

NyhetsrumOm KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson