2019-02-27 10:55Bloggpost

5 snabba tips - Hur man som konsult blir ”top of mind” hos en konsultmäklare

null

En konsultmäklare samarbetar ofta med tusentals konsulter och konkurrensen är ofta hård. Vi har sammanställt några tips på hur du som konsult kan bli ”top of mind” hos din konsultmäklare.

1. Boka ett möte med konsultmäklaren. Ett personligt möte säger så mycket mer än ett CV. Här har du en utmärkt chans att marknadsföra dig själv.

2. När du offererar på ett uppdrag, se till att skriva en bra motivering kopplat till uppdraget och varför de ska välja just dig eller din konsult. Återigen, det är hård konkurrens så här gäller det att sticka ut. Offerera bara uppdrag som du vet passar dig (kontakta mäklaren om du är osäker).

3. Ha ett genomarbetat CV! Gå igenom CV´t noga och lyft fram sådant som är relevant för uppdraget. Ta bort eventuella stavfel och se till att det finns en röd tråd genom hela CV´t.

4. Ring gärna din konsultmäklare när du offererar på ett uppdrag. I samtalet kan du säkerställa att offerten kommit in ordentligt men framförallt får du en chans att sälja in dig själv och säkerställa att de läser din offert.

5. Var gärna proaktiv! Ta gärna kontakt med din konsultmäklare i god tid innan ditt uppdrag tar slut så har de en bättre chans att hitta ett bra uppdrag till dig. Alla kontakter du har med mäklaren gör att du bli ”top of mind” hos dem.

Konsultmäklare är också människor så om du får uppdraget glöm inte att tacka för hjälpen. Alla gillar och kommer ihåg uppskattning!

Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar. 

www.keyman.se


Om KeyMan AB

KeyMan är en av Sveriges ledande konsultmäklare inom IT, management och inköp. Antingen förser vi våra kunder med enskilda specialister eller så tar vi ett helhetsansvar för kundens totala konsultinköpsprocess via vårt MSP-koncept. Vi på KeyMan är specialister på att hitta, leverera och administ­rera erfarna konsulter inom IT, management och inköp. Alla de tusentals uppdrag vi levererat har gett oss en bred erfarenhet och kompetens som i slutändan alltid kommer våra kunder tillgodo. I dag är vi en av Sveriges ledande mäklare av IT- och managementkonsulter. KeyMan är det personliga alternativet med stor närhet till våra kunder och konsulter.


Kontaktpersoner

Mats Mårtensson
VD
Mats Mårtensson